Un congresman american a anuntat vineri ca a mers in Cipru pentru a ancheta operatiuni de spalare de bani ce ar fi putut fi folosite de Kremlin pentru a influenta alegerile prezidentiale din SUA, relateaza News.ro citand AFP.

Mike Quigley, un ales democrat din Illinois si membru al Comisie de informatii a Camerei Reprezentantilor, a descris deplasarea in Cipru drept "informativa si oportuna", apreciind ca va permite Comisiei sa "continue sa uneasca punctele privind ingerinta Rusiei in alegeri".

Unii alesi din Congres suspecteaza mica tara mediteraneeana ca a servit drept platforma pentru spalarea a milioane de dolari folosite de Moscova pentru a incerca sa influenteze persoane apropiate campaniei lui Donald Trump.

"Este esential pentru Comisia de informatii sa examineze natura si amploarea spalarii de bani ruse si cum folosirea de conturi offshore, precum cele utilizate in Cipru, reprezinta unul dintre numeroasele instrumente de care Kremlinul se serveste pentru exercitatea unei influente ilegale in strainatate", a precizat Quigley intr-un comunicat.

Comunitatea americana de informatii au conchis ca Rusia a furat e-mailurile si a luat si alte masuri pentru a inclina alegerile in favoarea republicanului Donald Trump, in detrimentul candidatei democrate Hillary Clinton.

Comisiile de informatii ale Camerei Reprezentantilor si ale Senatul au demarat anchete privind aceste acuzatii, pe care Kremlinul le neaga.