Puternicul miliardar ucrainean Rinat Ahmetov a avertizat vineri ca isi va apara interesele dupa ce actiunile pe care le detine la unul dintre cei mai importanti operatori telecom din tara au fost puse sub sechestru de justitiei in cadrul unui dosar de coruptie, scrie AFP.

Rinat AhmetovFoto: shakhtar.com

Holdingului omului de afaceri, SKM, doreste "o ancheta obiectiva si independenta in privinta circumstantelor privatizarii Ukrtelecom", a precizat acesta, intr-un comunicat.

Joi, procurorul general Iuri Lutsenko a anuntat ca un tribunal a "inghetat" actiunile lui Ahmetov la Ukrtelecom si filiala sa TriMob. Aceasta decizie vine dupa doi ani de ancheta legata de privatizarea in 2011 a fostului monopol telecom sub fostul presedinte pro-rus Viktor Ianukovici, destituit de miscarea pro-occidentala din Maidan.

Potrivit lui Lutsenko, compania ar fi fost vanduta la o suma simbolica unei societati paravan din Cipru care a fost ulterior cumparata de Ahmetov.

Miliardarul exercita o influenta considerabila in viata politica ucraineana. A fost de doua ori ales deputat in partidul Regiunilor al lui Ianukovici.

Ca si alti oligarhi, a fost tinta luptei anticoruptie condusa de autoritatile pro-occidentale ajunse la putere in 2014.