Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cazut de acord cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, pentru a sprijini investigatia lansata de Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice cu privire la presupusul atac chimic din provincia Idlib, scrie Reuters, citata de News.ro.

Erdogan i-a spus omologului sau rus intr-o convorbire ca utilizarea armelor chimice reprezinta o crima impotriva umanitatii, potrivit unor surse prezidentiale de la Ankara.

Un numar de 87 de persoane si-au pierdut viata pe 4 aprilie, dupa ce avioanele guvernamentale siriene au lansa un presupus atac chimic asupra civililor din localitatea Khan Sheikhoun, situata in teritoriile rebele din provincia Idlib.

Ulterior, armata americana a lansat ca raspuns 59 de rachete de croaziera asupra bazei fortelor guvernamentale de la al-Shayraat.

Presedintele Putin a negat in repetate randuri ca ar fi vorba de un atac chimic, sustinand ca exista doua scenarii care explica moartea civililor si imaginile de nedescris. In acest sens, liderul rus a precizat ca avioanele guvernamentale au lovit o fabrica de arme chimice a rebelilor, iar gazele toxice su acoperit localitatea siriana, sau nu a existat niciun atac chimic la Khan Sheikhoun.