Guvernul canadian a anuntat marti intarirea securitatii pe anumite zboruri provenind din strainatate, dar fara sa interzica transportul in cabina a aparatelor electronice mai mari decat un telefon, cum au facut Statele Unite si Marea Britanie, anunta AFP citata de Agerpres.

Ministrul transporturilor, Marc Garneau, a refuzat sa ofere detalii despre masurile introduse sau zborurile ori tarile la care se refera, amintind numai un "risc pentru securitate".

"Am decis sa introduc masuri suplimentare pentru anumite zboruri care ajung in Canada de pe unele aeroporturi din strainatate pentru a asigura o securitate aeriana mai mare", a declarat el in cursul unui briefing de presa.

"Pentru motive de securitate evidente, nu sunt in masura sa va spun tarile la care se refera, nici despre ce masuri este vorba mai exact", a spus el.

Aceasta consolidare este o urmare a examinarii de catre guvern a masurilor introduse in martie de Statele Unite si Marea Britanie interzicand transportul in cabina al aparatelor de securitate mai mari decat un telefon pe zborurile provenind din anumite tari din Orientul Mijlociu, Maghreb sau din Turcia.

Autoritatile americane au explicat ca doresc sa contracareze o potentiala amenintare reprezentata de substantele explozive introduse in interioriul acestor aparate electronice.

Marc Garneau a facut aluzie la aceste masuri indicand ca serviciile canadiene de securitate au stabilit un "risc" dupa analiza informatiilor oferite de americani.

Ministrul a mai precizat ca, deocamdata, pasagerii care zboara spre Canada pot sa isi transporte aparatele electronice la bordul avioanelor.