Ministrul turc al Sanatatii, Recep Akdag, a anuntat, marti, ca testele confirma faptul ca in atacul chimic de acum o saptamana din provincia Idlib din Siria a fost folosit gaz sarin, scrie Reuters. Oficialul turc a precizat ca substanta a fost descoperita in probele de sange si urina prelevate de la victimele expuse la atacul chimic.

Atac chimic in SiriaFoto: syriahr.com

Cel putin 86 de persoane, printre care 30 de copii si 20 de femei, au fost ucise martea trecuta in presupusul atac chimic din nord-vestul Siriei.

Statele Unite au lansat, saptamana trecuta, in noaptea de joi spre vineri, 59 de rachete de croaziera asupra bazei aeriene al-Shaayrat, de unde se presupune ca a fost lansat atacul chimic.

Oficiali de rang inalt din armata SUA iau in calcul posibilitatea ca Rusia sa fi avut un rol in atacul cu arme chimice din Siria care a dus la zeci de morti si a determinat atacul aerian al SUA, transmite site-ul de informatii militare STars and Stripes.

Oficialii spun ca vor investiga daca Rusia a fost implicata fie prin incercarea de a sterge urmarile atacului chimic, fie prin ajutorul dat Siriei in realizarea de arme chimice.

De asemenea, armata SUA a prezentat jurnalistilor, vinerea trecuta, imagini radar cu un avion al fortelor aeriene siriene care paraseste aeroportul si imprastie substante chimice asupra locuitorilor, porivit CNN.