Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, si-a exprimat duminica noaptea ingrijorarea cu privire la o posibila interventie americana in tara sud-americana. Acesta nu a precizat in ce sectoare se teme ca ar interveni americanii, dar tara ramane intr-o criza alimentara si economica profunda, transmite DPA, citata de News.ro.

Nicolas MaduroFoto: Agerpres/Xinhua

"Venezuelenii se considera amenintati cu agresiune prin diferite sectoare extreme promivate de Statele Unite. Cercurile radicale care detin puterea la Pentagon, comanda armatei sudice si departamentul de stat orchestreaza planurile unei interventii impotriva Venezuelei", a declarat Maduro.

Anterior, Maduro a mai acuzat state straine si organizatii non-guvernamentale ca duc un razboi economic impotriva Guvernului.

Mii de persoane au protestat duminica pe strazile capitalei fata de presedintia lui Maduro. Ei au cerut respectarea drepturilor omului si noi alegeri, exprimandu-si opozitia fata de o tara care aluneca spre o dictatura completa in America Latina.

Venezuela trece printr-o grava criza politica si economica, care a dus la disparitia alimentelor de baza si a medicamentelor de pe rafturile celor mai multe magazine din tara sud-americana.

93% din venezueleni nu au destui bani pentru a-si cumpara alimentele de care au nevoie. Doar 78% dintre venezueleni mananca un mic-dejun, iar 32% dintre oameni recunosc ca mananca doar doua mese pe zi.

Aceasta criza alimentara a generat la randul ei o criza educationala, iar peste un milion de copii au fost retrasi din scolile publice din cauza foametei si a lipsei serviciilor publice din Venezuela.