Fortele aliate sub comandament american si rebelii sireni au reusit sa opreasca sambata o ofensiva a gruparii Stat Islamic (SI) contra uneia din bazele lor, aproape de frontiera iordaniana, a precizat duminica, intr-un comunicat, coalitia anti-SI, transmite AFP, ctiata de Agerpres.

Acest atac impotriva bazei At-Tanf, in sudul Siriei, a implicat in special un vehicul capcana urmat de un grup de asalt de circa 30 de kamikaze imbracati cu veste explozive.

"Coalitia si fortele sale partenere s-au aparat deschizand direct focul asupra atacatorilor, inainte de a distruge vehiculele inamice si combatantii ramasi cu ajutorul mai multor lovituri aeriene ale coalitiei", a precizat aceasta.

Fortele de opozitie siriene care au participat la aceste operatiuni sunt diferite de Fortele Democratice Siriene (FDS), cu baza in nordul Siriei.

"In sudul Siriei, fortele voluntare siriene se ocupa in special de "curatarea" desertului Hamad de fortele SI, iar acestea au fost absolut esentiale pentru a opri amenintarea SI si a pastra securitatea de-a lungul frontierei iordaniene", a mai aratat coalitia.