Un barbat plasat in arest preventiv sambata, la o zi dupa atentatul care a facut 4 morti si 15 raniti la Stockholm, este soferul camionului care a intrat in multime in centrul capitalei suedeze, a confirmat sambata seful politiei, precizand ca este vorba despre un barbat uzbek in varsta de 39 de ani, relateaza Reuters. Presa suedeza scrie ca barbatul este simpatizant al Statului Islamic.

Atac terorist la StockhomFoto: AGERPRES

Ora 15:19: Barbatul arestat este un personaj cunoscut serviciilor de securitate, potrivit politiei.

Ora 15:15:Un dispozitiv tehnic suspect a fost gasit in camionul folosit in atac, pe locul soferului, confirma seful politiei, dupa ce, anterior, surse din politie declarasera ca in camion a fost gasit explozibil.

Ora 14:40: Barbatul arestat este soferul camionului, a confirmat seful politiei suedeze.

Ora 12:20: 6 dintre ranitii in atac au fost externati sambata. Alti 9 raniti, printre care si un copil, raman internati in spital.

Ora 10:35: In camionul folosit in atacul terorist a fost descoperit explozibil, au anuntat sambata surse din politie, citate de televiziunea suedeza, relateaza Reuters.

Un sofer a intrat cu un camion direct in multime vineri dupa-amiaza, pe o strada din centrul capitalei Suediei, Stockholm.

Cel mai recent bilant indica 4 morti si 15 raniti.

O persoana a fost retinuta vineri seara de politie s-a declarat raspunzatoare pentru atac.

Incidentul a avut loc vineri dupa-amiaza, cu putin timp inainte de ora 13:00 GMT, in apropierea unui mare magazin, la interesctia dintre o mare artera si strada comerciala cea mai frecventata din capitala Suediei.