Postul TV Russia 24 a publicat imagini video din baza aeriana Shayrat din Siria dupa atacul cu rachete Tomahawk lansate de pe distrugatoarele americane USS Ross si USS Porter in noaptea de joi spre vineri. Un reporter al postului rus a publicat pe instagram si cateva fotografii in care se observa cel putin un adapost al avioanelor de vanatoare siriene puternic afectat de rachetele americane si cateva avioane distruse, topite de temperaturile inalte degajate in explozii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginile video transmise de Russia 24 surprind doar cateva cadre din baza aeriana siriana, aratand doar cateva zone afectate, cu daune ce nu par a fi asa extinse. Imaginile arata inclusiv unele avioane care au ramas neatinse in adaposturi.

Pe de alta parte, un jurnalist al postului TV detasat in baza siriana a publicat pe instagram mai multe clipuri video si fotografii care surprind mai multe zone afectate de rachete, inclusiv cateva avioane topite la propriu in urma temperaturilor inalte degajate in explozii.

Jurnalistul sustine ca noua avioane de vanatoare siriene au fost lovite, restul nefiind afectate si ca pista aeroportului nu a fost avariata. "Doar 20 de tinte au fost lovite. Unde sunt celelalte?", se intreaba jurnalistul.

Похоже ракет 20 долетели до цели. Где остальные? #shayratairbase #syria #usa #Russia24 #Россия24

A post shared by Евгений Поддубный (@evgeny.poddubny) on