Atacul cu rachete lansat de SUA asupra unor tinte militare din Siria, la ordinul presedintelui Trump, vine la cateva zile dupa o alta operatiune militara: un atac al fortelor guvernamentale siriene impotriva unui oras controlat de rebeli, in care atacatorii sunt acuzati ca au folosit arme chimice. Cel putin 100 de oameni au murit, pana acum, in urma loviturilor fortelor lui Assad asupra oraselului Khan Sheikhoun din NV Siriei.htm, iar ale sute au prezentat probleme respiratorii grave.

Un tanar sirian, nevoit sa-si ingroape 19 membri de familieFoto: Captura YouTube

Armata siriana a dezmintit ca ar fi folosit agenti chimici in operatiunea militara, in timp ce Rusia a declarat, atunci, ca nu a efectuat lovituri aeriene in provincia unde se afla Khan Sheikhoun. In timp ce liderii occidentali au spus in mod repetat ca regimul Assad e principalul responsabil, Rusia a fost singura mare putere care i-a luat apararea lui Assad, spunand ca nu atacul ar fi folosit arme chimice, ci ar fi fost lovit un depozit cu munitie chimica din zona.

Miercuri, presedintele SUA, Donald Trump, a declarat ca si-a "schimbat atitudinea" fata de Assad, iar joi a spus ca ia in considerare o actiune militara.

Tot joi, opinia publica internationala a fost socata de imagini distribuite masiv in media si pe retelele sociale, in care era prezentat un barbat sirian care si-a pierdut bebelusii gemeni, sotia si alti 16 membri ai familiei sale in atacul din Khan Sheikhoun.

In noaptea de joi spre vineri, SUA au atacat cu rachete tinte militare din Siria.