Opt persoane, banuite de implicare in atentatul de la Sankt-Petersburg, au fost arestate, a anuntat joi Comitetul rus de ancheta, transmite AFP.

Explozie la metroul din Sankt PetersburgFoto: Captura Youtube.com

"Sase persoane au fost arestate la Sankt-Petersburg si doua la Moscova, pentru implicarea lor in atentat", a precizat Comitetul intr-un comunicat, conform Agerpres.

Aceste arestari, primele de dupa atentat, au fost efectuate in cadrul unei "anchete complexe" a FSB (serviciul de securitate) si a ministerului de Interne, a precizat comitetul.

Anchetatorii au confiscat de la domiciliile celor arestati un "dispozitiv exploziv identic celui descoperit la statia de metrou Plosciad Vosstania din Sankt-Petersburg", dezamorsat la timp luni, precum si arme de foc si munitii, potrivit aceleiasi surse.

Cele opt persoane nominalizate in comunicat poarta prenume si nume din Asia centrala. Presupusul autor al atentatului, Akbarjon Djalilov, era nascut in regiunea Och, din sudul Kargazstanului.

Joi dimineata, FSB anuntase dezamorsarea unui "dispozitiv exploziv artizanal" intr-un imobil din estul Sankt-Petersburgului, fara a da mai multe detalii.

Anchetatorii au anuntat de asemenea confiscarea unor "obiecte importante pentru ancheta" la domiciliul unor "cetateni ale unor tari din Asia centrala care erau in contact cu Akbarjon Djalilov".

Paisprezece persoane au fost ucise si 50 au fost ranite in atacul de luni cu bomba din metroul din Sankt Petersburg. Anchetatorii rusi au anuntat ca atacatorul prezumtiv al atentatului a fost Akbarjon Djalilov, in varsta de 22 de ani, de origine kirghiza, care a plasat de asemenea o alta bomba intr-o a doua statie de metrou.