Twitter Inc a declarat, joi, ca a primit o cerere din partea oficialilor americani prin care se solicita inregistrarile care ar putea dezvalui identitatea utilizatorului din spatele unui cont care se opune presedintelui SUA, Donald Trump, si ca aceasta ar putea fi dusa in instanta de judecata, potrivit Reuters.

TwitterFoto: Flickr

Procesul in ceea ce priveste contul @ALT_uscis, pretins a fi utilizat de angajati de la imigrari federale, a fost depus in instanta federala din San Francisco.

In urma investirii in functie a lui Trump in ianuarie, mai multe voci anonime de pe Twitter si-au exprimat ingrijorarea catre mai mult de o duzina de agentii guvernamentale din SUA, punand la indoiala spusele presedintelui privind schimbarile climatice si alte probleme.

"Dreptul la libera exprimare oferit utilizatorilor Twitter si Twitter-ului insusi, in confirmitate cu Primul Amendament al Constitutiei SUA, include dreptul de a difuza acest discurs politic sub pseudonim sau anonimat", au declarat reprezentanti ai Twitter.

Compania a mai spus ca a primit o citatie administrativa luna trecuta, in care erau solicitate inregistrarile aferente contului. Acronimul CIS se refera la US Citizenship and Immigration Services, iar descrierea contului descrie "rezistenta la imigratie".

Compania de social-media are un istoric in a contesta cereri guvernamentale care solicita informatii cu privire la utilizatorii sai.