Presedintele SUA, Donald Trump, a declarat joi ca "ceva ar trebui sa se intample" cu presedintele sirian Bashar al-Assad dupa atacul cu gaz toxic comis in Siria, dar s-a oprit fara sa spuna daca Assad ar trebui sa plece din fruntea tarii, relateaza Reuters.

Donald TrumpFoto: Agerpres

"Consider ca ce a facut Assad este ingrozitor", le-a declarat Trump reporterilor care calatoreau cu el la bordul Air Force One.

"Cred ca ceea ce s-a intamplat in Siria este o rusine pentru umanitate, iar el e acolo (la putere, n.r.) si banuiesc ca conduce lucrurile, asa ca ceva trebuie sa se intample", a afirmat Trump, fara sa ofere precizari cu privire la ce intentioneaza sa faca.

In schimb, seful diplomatiei americane, Rex Tillerson, a promis joi un "raspuns adecvat" fata de atacul chimic comis marti in Siria, fara sa mentioneze insa, la randul sau, vreo actiune precisa, noteaza AFP.

"Avem in vedere un raspuns adecvat fata de incalcarile tuturor rezolutiilor precedente ale ONU, normelor internationale", a afirmat secretarul de Stat american, intr-o declaratie acordata presei pe aeroportul din West Palm Beach (Florida), unde l-a primit pe presedintele chinez Xi Jinping, venit pentru o intrevedere cu omologul sau american Donald Trump.