Liderii Partidului Comunist din China au anuntat ca vor sa contruiasca un nou oras in apropierea capitalei, pentru a reduce traficul din Beijing. Potrivit autoritatilor chineze, noul oras, Xiongan, va acoperi o suprafata mai mare de trei ori decat orasul New York.​ Vestea a provocat deja o frenezie pe piata imobiliara din regiune.

Trafic de cosmar pe autostrazile din BeijingFoto: Captura YouTube

Consiliul de Stat al Chinei si Comitetul Central al Chinei au descris noul oras, care va fi situat la 100 de kilometri de Beijing, ca fiind "o strategie cruciala pentru mileniul care va veni".

"(Aceasta este o) alegere istorica si strategica facuta de Comitetul Central al Partidul Comunist Chinez avandu-l in centru pe Xi Jinping", presedintele tarii, sustin autoritatile, potrivit The Guardian.

Agentia de stiri Xinhua a spus ca realizarea noului oras ar reduce blocajele in trafic.

Totodata, presedintele comunist Xi Jinping a spus ca orasul va fi "o arie demonstrativa pentru dezvoltarea inovativa... (care) ar trebui sa promoveze protectia ecologica (si) sa imbunatateasca viata oamenilor".

Presa a comparat noua arie cu orasul Shenzhen, un alt mare si bogat oras aproape de Hong Kong. In ultimii ani, China a construit mai multe orase noi ca urmare a migratiei oamenilor din mediul rural in mediul urban.