O explozie a avut loc luni intr-o statie de metrou din Sankt Petersburg, ucigand cel putin 9 persoane si ranind peste 20. Procurorul general al Rusiei afirma ca este vorba de un atac terorist.

HotNews.roFoto: Hotnews

22:00 Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Viktor Ozerov, a declarat luni seara ca masurile antiteroriste par ca au esuat in urma exploziei care a zguduit o garnitura de metrou din Sankt Petesburg, transmite BBC News.

De asemenea, acesta a cerut lansarea unei investigaţii a măsurilor de securitate implementate în sistemul de metrou din metropola Sankt Petesburg. ”Acum trebuie să descoperim motivele pentru care a eşuat acest sistem şi să punem la cale o serie de măsuri care nu vor permite repetarea unor asemenea erori”, a completat Ozerov.

20:40: Autoritatile ruse au evacuat cateva sute de persoane in urma descoperirii unui colet suspect pe aeroportul Pulkovo, situat in apropiere de Sankt Petesburg, la cateva ore dupa explozia de la metrou. Ulterior, autoritatile au ridicat alerta de securitate si au anuntat ca nu exista niciun pericol.

20:31: Autoritatile ruse au emis mandate de cautare pentru doua persoane in urma atacului de luni, anunta Interfax, citand surse apropiate anchetei.

18:42 Autoritatile din Sankt Petersburg au declarat trei zile de doliu

18:08 Ministrul Sanatatii, Veronika Skvortsova, afirma ca 10 persoane au fost ucise in urma atentatului si alte 47 au fost ranite.

18:07: Presa rusa a publicat o prima imagine cu presupusul autor al atacului, potrivit The Telegraph. Barbatul din imagine este imbracat in negru, poarta o caciula neagra si are barba.

17:41 O alta bomba artizanala a fost descoperita intr-o statie din centrul Sankt Petersburgului si a fost dezamorsata, a precizat comitetul national antiterorist, citat de Reuters.

Dispozitivul a fost descoperit in statia "Ploshchad Vosstaniya".

17:37: Camerele video de la metroul din Sankt Petersburg ar fi surprins imagini cu presupusul autor al atacului, a declarat o sursa pentru Interfax.

17:18 Date oficiale - Noua morti, peste 20 de raniti

Explozia a ucis 9 persoane si a ranit peste 20, potrivit unui anunt oficial al Comitetului antiterorist a Rusiei (NAK), citat de sputniknews.com.

"Potrivit datelor preliminare, cel putin 9 persoane au fost ucise si peste 20 ranite, dintre care unele grav. Toate persoanele ranite primesc asistenta medicala si psihologica necesara", a precizat NAK, intr-o declaratie.

17:12 Un martor citat de agentia ruseasca RBC spune ca un barbat a primit un mesaj de la un prieten aflat in garnitura de metrou si in care scria: "A fost e explozie pe sine, un barbat si-a lasat servieta in vagon, a iesit din vagon si s-a mutat in alt vagon", anunta The Telegraph.

16:58 Procurorul general al Rusiei afirma ca este vorba de un atac terorist, scrie The Telegraph.

16:37: 25 de raniti, printre care si un copil, au fost spitalizati. (Interfax)

16:20 Explozia a avut loc intre statiile de metrou Sennaya Ploschad" si "Technologichesky Institute", transmite Reuters, care citeaza surse.

"A fost o singura explozie intre (statii) cand trenul ajungea in statia Technology Institute de la statia Sennaya (Ploshchad)", a declarat o sursa din serviciile de securitate, pentru Reuters.

16:12: Toate statiile de metrou din Sankt Petersburg au fost complet evacuate si inchise. (Interfax)

16:04 Imagini LIVE de la locul incidentului

15:50: Agentia Interfax anunta, citand surse oficiale, 50 de persoane ranite / Printre persoanele ranite se afla si copii

15:35 Vladimir Putin afirma ca sunt luate in calcul toate ipotezele, inclusiv o pista terorista

15:32 Surse din Comitetul national anti-terorism vorbesc despre moartea a cel putin 10 persoane si peste 20 de persoane ranite

15:27 Presedintele Vladimir Putin, care se afla in Sankt Petersburg, a fost informat despre incident

15:25 "Explozia a avut loc intr-unul dintre vagoane. Exista victime", a precizat pentru agentia Ria Novosti o sursa din serviciile de securitate, potrivit Reuters. Opt statii de metrou au fost inchise.

15:20 Potrivit agentiei oficiale Tass, cel putin 10 persoane au fost ucise.

Agentia RIA afirma ca ar fi vorba de explozii la doua statii de metrou.

Sputniknews afirma ca ar fi vorba de statii de metrou "Sennaya Ploschad" si "Technologichesky Institute".

Agentia Interfax, preluata de Reuters, relateaza, citand surse, ca ar fi vorba de cel putin un dispozitiv exploziv umplut cu srapnel.

Vom reveni cu amanunte