Un adolescent de 14 ani a fost arestat in cadrul anchetei privind transmiterea unui viol in grup a unei adolescente pe aplicatia Facebook Live, a anuntat duminica politia din Chicago, in nordul Statelor Unite, scrie AFP.

Politia locala "a arestat primul dintre mai multi delincventi minori in dosarul agresiunii sexuale", a anuntat pe Twitter purtatorul de cuvant al politiei din Chicago, Anthony Gugliemi.

Victima este o adolescenta de 15 ani dintr-un cartier defavorizat, data disparuta in 19 martie si regasita doua zile mai tarziu.

Ancheta este cu atat mai dificila cu cat victima "nu reuseste nici macar sa descrie ce i s-a intamplat", a spus un responsabil al politiei locale, Brendan Deenihan, care a adaugat ca victima a fost hartuita online de internauti care minimizeaza calvarul sau si ca familia sa a primit amenintari.

Imaginile violului transmise in direct au atras pana la 40 de spectatori in acelasi timp. Niciunul nu a sunat la politie. Inregistrarea a fost retrasa, dupa ce politia a contactat Facebook.

Acest nou scandal se inscrie in cadrul recrudescentei violentei criminale in acest oras din nordul Statelor Unite. Anul trecut, metropola a cunoscut cel mai mare numar de schimburi de focuri si de crime in ultimii 20 de ani. Majoritatea acestor incidente sunt concentrate in cartierele sarace.