Pentru prima oara, un inalt oficial al puterii chaviste din Venezuela a denuntat vineri o "ruptura a ordinii constitutionale" a tarii, dupa decizia Curtii supreme de a-si asuma puterile legislative ale parlamentului controlat de opozitie, scrie AFP.

Aceasta pozitie asumata de Luisa Ortega, seful parchetului national si reputat ca fiind apropiat de guvern, marcheaza o bresa in unitatea afisata pana in prezent de tabara presedintelui socialist Nicolas Maduro, care concentreaza acum toate puterile.

Curtea suprema si-a asumat puterile legislative ale parlamentului, dupa ce judecatorii au hotarat ca parlamentarii au sfidat Curtea pentru ca tineau in loc eforturile de revigorare a economiei. Parlamentarii opozitiei au denuntat decizia drept un pas spre dictatura.

Presedintele Nicolas Maduro a pierdut controlul legislativului in decembrie 2015, cand votantii - furiosi din cauza inflatiei galopante, a saraciei in crestere si a lipsei medicamentelor si alimentelor si bunurilor de baza - au administrat o infrangere grea partidului socialist.