Politia italiana a anuntat joi arestarea la Venetia a trei persoane originare din Kosovo si acuzate ca voiau sa organizeze un atentat pe celebrul pod Rialto din Cetatea Dogilor, scrie AFP.

Podul RialtoFoto: Wikipedia / Chene Beck

Dupa ce au stabilit "radicalizarea religioasa" a suspectilor, fortele de ordine au reunit suficiente elemente legate de activitatile acestora pentru a aresta trei persoane si pentru a retine un minor, "toti originari din Kosovo", potrivit unui comunicat al politiei.

Intr-o conferinta de presa, procurorul Adelchi d'Ippolito, care a condus ancheta, a precizat ca grupul viza un atentat pe celebrul pod Rialto.

"Cu Venetia, castigi imediat paradisul, avand in vedere numarul de necredinciosi de acolo, si daca pui o bomba pe Rialto", a declarat unul dintre suspecti, minorul, intr-o conversatie telefonica interceptata de anchetatori.

"Daca depun juramantul maine" fata de organizatia Stat Islamic (SI) "si daca imi dau ordin", sunt "obligat sa ucid necredinciosii", a insistat Babaj Arian, considerat liderul grupului, intr-o alta inregistrare, din 22 martie, dupa atentatul din Londra.

Suspectii, dintre care doi lucrau ca servitori la Venetia, se antrenau privind inregistrari video de propaganda ale SI si simuland fabricarea de dispozitive explozive.

Unii dintre ei si-au exprimat dorinta de a merge sa lupte in Siria.