Grupul PSD din Camera Deputatilor a anuntat, marti, ca se dezice de afirmatiile deputatului social-democrat Catalin Radulescu, potrivit carora protestatarii au fost adusi in Piata Victoriei de multinationala Danone, in conditiile in care sustin libertatea de exprimare o oricarui cetatean si practica o politica decenta, informeaza News.ro.

Catalin RadulescuFoto: Agerpres

Deputatii social-democrati au transmis o scrisoare directorului general Danone Europa Centrala si de Est, Paolo Tafuri.

"Grupul PSD din Camera Deputatilor a luat act de apelul dumneavoastra si va impartaseste ingrijorarea referitoare la calitatea afirmatiilor din spatiul public, care trebuie sa fie dincolo de orice repros si deasupra oricarei suspiciuni de rea-intentie. Avand in vedere cele de mai sus, dorim sa va aducem la cunostinta faptul ca ne dezicem de declaratiile facute de catre domnul deputat Catalin Radulescu", a precizat PSD, intr-un comunicat de presa.

Grupul PSD din Camera Deputatilor sustine "libertatea de exprimare a oricarui cetatean roman, indiferent de gen, credinta sau optiuni politice, dar este constient, in acelasi timp, de responsabilitatea pe care demnitarii Romaniei o au in momentul in care sustin declaratii publice".

Social-democratii au mai precizat ca vor practica, in continuare, "o politica decenta, in care calitatea limbajului, calitatea discursului public si calitatea dezbaterilor politice sa fie conditii importante, care stau la baza unei culturi civice a dialogului atat de necesara in Romania zilei de astazi".

Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat, recent, intr-un interviu pentru "Adevarul", ca protestatarii din Piata Victoriei au fost "manipulati" si adusi de mai multe multinationale, intre care si Danone.

"De ce mai stau ca prostii, acolo? Au fost scosi in strada si manipulati. Au fost multi dintre ei adusi de multinationale. Danone, Raiffaissen si cate si mai cate. N-au treaba? N-au serviciu? N-au copii?", a precizat Catalin Radulescu.

Mai mult, el spune ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si este pregatit sa o foloseasca din nou: "Nu o sa mi-o ia nimeni in viata vietilor si o tin, ca poate vreodata, daca mai vine cineva cu vreo idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag, imediat." Aceasta afirmatie a generat si o serie de anchete ale politiei si parchetului. De asemenea, Radulescu s-a suspendat din PSD.