Ministru de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a anuntat luni seara ca Uniunea Europeana ar trebui sa ia in considerare restrictionarea acordarii de vize pentru oficialii africani de rang inalt, care provin din acele tari ce refuza repatrierea imigrantilor ilegali veninti in tarile europene, scrie News.ro, citand Reuters.

"Daca o tara nu este pregatita sa-si primeasca inapoi proprii cetateni, atunci trebuie sa inteleaga ca politicile de acordare a vizelor care le permit calatorii in statele europene nu mai sunt asa de generoase, poate nici macar pentru conducerea acestor tari", a precizat ministrul german de Interne.

Acesta a declarat ca blocul comunitar trebuie sa utilizeze toate parghiile pe care le are la dispozitie pentru a se asigura ca tarile vor coopera la acele proceduri de repatriere a persoanelor ce nu primesc azil in Europa.

Cu sute de mii de migranti care ajung anual pe continent, executivele europene s-au aratat din ce in ce mai iritate de refuzul unor state africane si asiatice de a-i primi inapoi pe cei care nu indeplinesc conditiile necesare pentru a deveni azilanti si isi distrug adeseori documentele.