Senatorul democrat Hillary Clinton a castigat confruntarea cu senatorul Barack Obama la alegerile preliminare din New Hampshire.In tabara democrata, cursa a fost mult mai stransa decat fusese prevazut. Clinton si-a depasit adversarul la diferenta de doar doua procente, dupa ce inaintea scrutinului, sondajele il indicau favorit pe Obama.

Din randul republicanilor s-a detasat John McCain, cu 37%. Consilierii lui Clinton, citati de Reuters, au declarat ca fosta prima doamna a obtinut aceasta victorie datorita atitudinii sale "mai sensibile".

Corespondentul Radio Romania la Washington aminteste ca sondajele de opinie il dadeau castigator pe Barack Obama, cu 13 procente in fata lui Hillary Clinton. Asadar, candidatul favorit al democratilor si independentilor din New Hampshire este Hillary Clinton, cu Barack Obama foarte aproape, pe locul 2, ceea ce oricum il califica pentru o cursa puternica in continuare. Din partea republicanilor, primul favorit al alegatorilor din New Hampshire este John McCain, urmat indeaproape de Mitt Romney.