Potrivit liderei Frontului National, Marine Le Pen, Uniunea Europeana va disparea si va fi inlocuita de o "Europa a oamenilor". In cadrul unui miting desfasurat, duminica, la Lille, candidata la presedintia Frantei a afirmat ca UE va disparea din cauza ca oamenii nu o mai doresc, scrie Reuters.

Marine Le PenFoto: Agerpres

Incurajata de alegerea neasteptata a lui Donald Trump in SUA si de votul britanicilor de a parasi UE, Le Pen a declarat, in cadrul unui miting organizat in Lille, ca alegerile franceze ar fi urmatorul pas in ceea ce aceasta a numit o rebeliune globala a oamenilor.

"Uniunea Europeana va disparea, din cauza ca oamenii nu o mai doresc. A venit timpul sa invingem globalistii. Mesajul meu este unul de emancipare, de eliberare... un apel catre toti patriotii, sa se adune in spatele steagului nostru", a declarat Marine Le Pen.

In timpul miting-ului, Le Pen a spus ca doreste sa inlocuiasca UE cu "o alta Europa", pe care a numit-o "Europa a oamenilor".

Reactionand la comentariile candidatei la presedintie cu privire la moartea UE, ambasadorul Frantei in SUA, Gerard Araud, a scris pe Twitter: "Aceasta va fi semnificatia reala a alegerilor franceze: supravietuirea sau disparitia UE, un cvasi-referendum."