Replici ale dictatorilor Fidel Castro, Mao Zedong, Vladimir Lenin, Kim Ir-Sen, Ho Chi Minh au fost expuse la targul de arta contemporana de la Hong Kong, Ar Basel, care este deschis pana pe 25 martie, anunta News.ro. O lucrare care-l infatiseaza pe Fidel Castro, dictatorul cubanez care a murit in noiembrie 2016, face parte din obiectele expuse la targ.

Instalatia numita "Summit", realizata din gel si culori acrilice, il infatiseaza pe fostul presedinte Fidel Castro imbracat in uniforma verde pe care a purtat-o timp de 49 de ani.

Lucrarea a fost creata de artistul chinez Shen Shaomin, care a spus ca a fost conceputa ca raspuns la criza financiara din 2008.

Initial, instalatia a fost comandata pentru festivalul de arta contemporana Biennale Sydney in 2010, cand Castro traia, ca o intalnire imaginara cu fostul dictator pentru a-l parodia la reuniunea tarilor din grupul G8.

Alte patru sculpturi ale dictatorilor Mao Zedong, Vladimir Lenin, Kim Ir-Sen, Ho Chi Minh sunt expuse fiecare in cutii de sticla.

Anul acesta, la targ sunt expuse lucrari in 242 de galerii din 34 de tari. Organizatorii spera sa atraga peste 70.000 de vizitatori.