Candidatul Les Republicans, Francois Fillon, l-a acuzat joi seara pe presedintele Frantei, Francois Hollande, ca s-a implicat in mod intentionat in campania electorala in incercarea de a-i distruge sansele in cursa pentru Elysee. De asemenea, prezindentiabilul dreptei a condamnat un complot guvernamental bazat pe scurgerile de informatii despre ancheta care-l priveste, transmite Reuters, citata de News.ro.

"Astazi avem publicatii care primesc documente in doar 48 de ore dupa ce au fost ridicate la perchezitii, un exemplu in acest sens este biroul meu de la Adunarea Nationala. Cine da aceste documente? Guvernul", a declarat Fillon.

De asemenea, prezidentiabilul conservator a spus ca il invinuieste pe "presedintele republicii" pentru scurgerile de informatii care i-au distrus sansele in cursa pentru Elysee.

Francois Fillon a fost pus sub acuzare in urma cu o saptamana pentru deturnare de fonduri publice, complicitate si tainuirea deturnarii de fonduri publice, complicitate si tainuire a abuzurilor de bunuri sociale, precum si de faptul ca nu a depus declaratii corecte la autoritatea de monitorizare din Franta.

Prezidentiabilul conservator a cazut in a treia pozitie in sondajele pentru alegerile prezidentiale si are putine sanse sa treaca in al doilea tur, desi initial era favorit pentru a-l inlocui pe Francois Hollande la Palatul Elysee.

Fillon a anuntat ca va ramane in cursa pentru alegerile prezidentiale chiar daca va fi pus sub acuzare. Momentan, prezidentiabilul este acuzat ca si-a angajat fictiv sotia, pe care ar fi platit-o cu pana la 900.000 de euro din fonduri publice.

Penelope Fillon, care a revendicat intotdeauna o distanta si o discretie fata de cariera politica a sotului ei, a fost remunerata opt ani ca atasat parlamentar de catre Francois Fillon, iar apoi ca supleant in Adunarea Nationala, iar timp de 20 de luni la "La Revue des deux mondes".

Doi dintre copiii cuplului au fost, de asemenea, angajati ca asistenti parlamentari ai tatalui lor pe cand acesta era senator.

Francois Fillon a denuntat o "lovitura de stat institutionala din partea stangii" asupra candidaturii sale la alegerile prezidentiale din Franta.