Un barbat a fost arestat joi dupa ce a incercat sa intre cu o masina inmatriculata in Franta in pietonii aflati pe principala artera comerciala din Anvers, a anuntat politia, citata de AFP.

UPDATE Potrivit primelor informatii, si soferul era francez.

"Masina mergea cu viteza mare pe (strada) Meir, iar oameni au inceput sa fuga din calea ei, a declarat seful politiei din Anvers, Serge Muyters, intr-o conferinta de presa.

Soferul sau, "un barbat de origine nord-africana" care purta "o tinuta de camuflaj", a fost arestat dupa o urmarire prin centrul orasului, a precizat acesta.

Acest incident, descris de primarul Anversului, Bart De Wever, drept un "posibil atentat terorist", potrivit agentiei Belga, intervine a doua zi dupa atentatul terorist din Londra revendicat de Stat Islamic.

Nicio persoana nu a fost ranita insa in posibila tentativa de atentat din Belgia.

Militari - amplasati in locurile sensibile din Belgia, unde nivelul de alerta terorista este 3, pe o scara de 4 - au incercat "imediat" sa opreasca masina, dar soferul a refuzat si a trecut pe rosu, a spus seful politiei locale.

Masina a fost in cele din urma "interceptata" pe cheiul fluviului Escaut dupa o cursa de urmarire pe strazile din centrul istoric al Aversului, a explicat Muyters.

Meir este una dintre arterele comerciale cele mai frecventate din Belgia si atrage un numar mare de turisti.