Mii de oameni au fost evacuati din localitatea Balakleia, din regiunea Harkov (nord-estul tarii), dupa ce un incendiu masiv a izbucnit in cel mai mare depozit de munitie din tara, relateaza Russia Today, citata de News.ro. Locuitorii din zona au spus ca au auzit explozii.

Autoritatile au evocat un act de sabotaj.

Pe retelele de socializare au fost descrise scene haotice si blocaje in trafic in timpul evacuarii aproape in intregime a localitatii. Clipuri publicate online de locuitori din zona arata un incendiu de proportii si ceea ce pare a fi o racheta zburand intr-o directie aleatorie, inainte de a cadea pe pamant, in timp ce pe fundal se aud explozii.

Majoritatea populatiei din Balakleia a fost evacuata, a confirmat Departamentul pentru Aparare Civila a administratiei locale pentru RIA Novosti.

Nu exista informatii privind victime.

O zona de securitate a fost stabilita pe raza de sapte kilometri in jurul depozitului, a declarat un procuror militar ucrainean citat de RIA Novosti.

Anatoli Matios, procurorul militar sef al tarii, a scris pe Facebook ca, potrivit datelor preliminare, incendiul a fost provocat de un act de sabotaj la ora locala si a Romaniei 3.00.

Flacarile au distrus puncte de depozitare a rachetelor si artileriei.