Parlamentarul conservator Tobias Ellwood, subsecretar de stat pentru Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii, este considerat un erou, dupa ce a incercat sa salveze viata politistului injunghiat in atacul asupra Parlamentului britanic. Acesta i-a facut politistului respiratie gura-la-gura si a aplicat presiune asupra ranii pentru a-l tine in viata, insa a spus ca acesta a "pierdut prea mult sange", scrieThe Telegraph.

Tobias EllwoodFoto: Colaj foto

Ellwood, care este si fost soldat, a stat alaturi de victima pana ce au sosit ambulanta si personalul medical. Mai tarziu, a fost vazut vorbind cu ofiterii de politie cu mainile insangerate.

"Eu sunt un martor, am fost ultima persoana pe care a vazut-o inainte sa moara, asa ca nu am voie sa spun nimic. De indata ce mi-am dat seama ce se intampla, m-am indreptat spre el. Este o mare tragedie, chiar este. Am incercat sa opresc fluxul de sange si i-am facut respiratie gura-la-gura cat timp am asteptat medicii, dar cred ca a pierdut prea mult sange. A avut mai multe rani, sub brat si in spate. Din cate am inteles, atacatorul a murit si el. Nu am voie sa spun nimic, voi avea probleme. Este foarte trist", a declarat Ellwood.

Tobias Ellwood si-a pierdut fratele, Jon, in 2002, intr-un atac terorist in Bali in care au murit 202 persoane, inclusiv 27 de britanici.

Tobias Ellwoodeste un politician britanic conservator si autor. Acesta a servit in Royal Green Jackets si a ajuns la gradul de capitan. In prezent, ocupa functia de subsecretar parlamentar de stat pentru Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii.

Tobias Ellwood

Tobias Ellwood

Foto: www.tobiasellwood.com

In 2010, Ellwood a fost amenintat cu arestarea, dupa confruntarea unui protestatar anti-razboi. A fost numit membru al delegatiei parlamentare la Adunarea NATO in 2014 si consilier parlamentar al prim-ministrului pentru Summit-ul NATO din 2014.

In 2011, a servit in Comitetul Special creat pentru a examina proiectul de lege care a devenit Legea privind fortele armate 2011. A fost, de asemenea, un membru al Comitetului pentru reforma din Legea Apararii 2014.

Detine mai multe organizatii de caritate locale, printre care Caring Canines si Boscombe's Crumbs Cafe. Este un sportiv pasionat, un pilot privat si rezervist activ pentru armata. De asemenea, este pasionat de istorie militara, saxofon, teatru si este un fan Eagle Scout.