Presedintele Comisiei de Informatii a Camerei Reprezentantilor, republicanul Devin Nunes, a declarat miercuri ca este posibil ca, in lunile de dupa alegeri, o parte a comunicatiilor personale ale presedintelui Donald Trump sa fi fost prinse in supravegheri "accidentale" care implica o putere straina, informeaza Reuters.

Nunes a afirmat ca toate informatiile aditionale pe care le-a vazut au fost colectate legal in noiembrie, decembrie si ianuarie - dupa ziua alegerilor- insa numele unor oficiali din anturajul lui Trump implicati au fost nemascate, iar transcripturile au fost diseminate la scara larga in cadrul agentiilor de spionaj.

Nunes a facut aceste declaratii intr-o conferinta de presa organizata la doua zile dupa ce directorul FBI James Comey a confirmat intr-o audiere in comitet ca ancheteaza presupusa interferenta rusa in alegerile prezidentiale din 2016, in favoarea actualului presedinte.

"Am confirmat recent ca, in numeroase ocazii, comunitatea de informatii (...) a colectat informatii despre cetateni amenicari implicati in tranzitia lui Trump", a declarat Nunes pentru presa.

El a precizat ca a obtinut informatiile de la o sursa pe care a refuzat sa o identifice.

Democratii din comitet spun ca nu au fost consultati in legatura cu aceste informatii inainte de conferinta de presa.

"Vreau sa fie clar, niciuna dintre aceste supravegheri nu a fost legata de Rusia, sau de investigatia privind activitati rusesti, sau de echipa Trump", a completat Nunes.

Cu toate acestea, Nunes a afirmat ca nu poate fi sigur ca alte informatii, legate de Rusia, nu exista in alte parti.

Nunes s-a mai aratat "foarte ingrijorat" de posibilitatea ca serviciile secrete americane sa il spioneze pe Trump.