Fostul comentator sportiv Cristian Topescu va fi decorat de catre presedintele Klaus Iohannis, in cadrul unei ceremonii care se va desfasura la Palatul Cotroceni, de la ora 16, cu Ordinul "Steaua Romaniei" in rang de Cavaler, potrivit News.ro

Presedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Topescu Ordinul "Steaua Romaniei" "in semn de inalta apreciere pentru intreaga sa activitate, pentru daruirea si devotamentul cu care a sustinut si promovat valorile sportului national, pentru intuitia, caldura si eruditia cu care a comentat performantele sportului romanesc".

Steaua Romaniei nu este prima decoratie primita de catre Topescu din partea statului roman. Lui i-au mai fost decernate Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur si Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler. De asemenea, in urma unui decret semnat de presedintele Romaniei in octombrie 2016, colonelul in retragere Cristian Topescu a fost avansat la gradul de general de brigada.

Pe 30 ianuarie, prin Hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, fostul comentator a primit titlul de cetatean de onoare al Bucurestilor.

Cristian Topescu este unul dintre cei mai cunoscuti comentatori sportivi din Romania. Topescu a activat si in viata politica, fiind senator in perioada 2008￯2012, din partea Partidului National Liberal. Pe 26 martie va implini 80 de ani.

Cristian Topescu a urmat cursurile Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport si a fost membru al echipei hipice a Romaniei, practicand sarituri peste obstacole. Mai tarziu, a lucrat ca reporter sportiv la Televiziunea Romana. Tot in cadrul TVR, a fost realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor sef Sport si director general adjunct al TVR. Acesta a fost reporter sportiv si la postul de radio Europa FM, director relatii publice la Fotbal Club Steaua, director al ziarului Prosport, dar si comentator la televiziunea Eurosport.

Cristian Topescu a comentat peste 5.000 de transmisiuni live, 13 editii ale Jocurilor Olimpice, dar si campionate mondiale si europene.