Canada a inregistrat 5.520 de cereri de azil in primele doua luni ale anului, o tendinta in crestere puternica in raport cu anii precedenti, potrivit datelor oficiale date publicitatii marti, transmite Agerpres citand AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Spre comparatie, din 2011 pana in 2015, Canada a analizat in medie 17.144 cereri de azil anual, potrivit statisticilor prezentat de autoritatile de imigratie.

In 2016, numarul total a urcat la 23.895 de cereri, dar a fost vorba in principal despre refugiati sirieni "selectati" oficial de guvern si cetateni canadieni.

Daca tendinta din primele doua luni ale lui 2017 va continua, numarul solicitantilor de azil ar putea depasi 30.000 pana la sfarsitul anului.

Acest raport a fost publicat in timp ce Canada se confrunta cu un aflux de migranti dinspre Statele Unite care traverseaza ilegal frontiera pentru a depune o cerere de azil. Imigrantii ilegali profita de un acord intre cele doua tari care impiedica Ottawa sa ii respinga daca nu trec printr-un punct de frontiera terestru.

Canadienii sunt din ce in ce mai divizati in privinta politicii ce trebuie adoptata in fata acestei migratii ilegale, potrivit unor recente sondaje, in conditiile in care vremea blanda sporeste teama autoritatilor legata de un aflux suplimentar de migranti.