Principalii candidati la presedintia Frantei s-au confruntat luni in prima dezbatere televizata, un eveniment de un tip nou la Paris, noteaza AFP.

Marine Le Pen si Emmanuel MacronFoto: Wikipedia

Un sondaj de opinie realizat de Elabe si dat publicitatii la cateva minute dupa incheierea dezbaterii arata ca Emmanuel Macron, candidatul de centru, a fost considerat cel mai credibil de 29% din telespectatori. Reprezentantul stangii radicale, Jean-Luc Melenchon, a fost cel mai apreciat de 20% dintre cei care au urmarit emisiunea. Fillon si Marine Le Pen, candidata Frontului National (FN, de extrema dreapta) au intrunit cate 19% din preferinte, iar socialistul Benoit Hamon 11%.

Creditata de sondaje cu prima sansa in turul intai, Marine Le Pen a fost principala tinta a atacurilor din partea celorlalti patru participanti la dezbatere.

Plasat al doilea in intentiile de vot la primul tur de scrutin, Macron a acuzat-o pe Le Pen ca incearca sa divizeze societatea. Subiectul era legat de asa-numitul burkini, costumul de baie islamic, controversat in Franta vara trecuta, potrivit Agerpres.