Cel mai recent test al motorului de racheta dezvoltat de Coreea de Nord arata pregrese "semnificative", a declarat luni Coreea de Sud, in timp ce un analist avertizeaza ca este un pas periculos catre telul nord-coreean de a dezvolta o racheta care sa poata lovi Statele Unite, informeaza Reuters.

Racheta lansata de Coreea de Nord (arhiva)Foto: Captura YouTube

Agentia de presa KCNA a anuntat duminica faptul ca motorul va ajuta Coreea de Nord sa obtina capacitatea de a lansa sateliti de clasa mondiala, indicand un nou tip de motor de racheta pentru rachete balistice intercontinentale.

Anuntul Phenianului privind succesul testului vine intr-un moment in care secretarul de stat american Rex Tillerson se afla in Beijing la finalul vizitei sale in Asia pentru discutii dominate de ingrijorarile provocate de Coreea de Nord si programele sale de rachete.

"Prin acest test, s-a constatat ca functia motorului a inregistrat progrese semnificative insa este nevoie de analize suplimentare pentru puterea exacta si posibile utilizari", a declarat Lee Jin-woo, vice purtator de cuvant pentru Ministerul Apararii din Coreea de Sud.

Presa de stat nord-coreea a raportat ca liderul Kim Jong Un a salutat succesul testului unui motor cu putere mare descriindu-l ca a "o renastere" a industriei sale de rachete.