Ministrul de interne Suleyman Soylu a declarat vineri dimineata ca autoritatile turce pot trimite lunar 15.000 de migranti in Europa doar pentru a-i soca pe europeni in urma disputelor diplomatice care au izbucnit in ultima perioada intre Turcia si Olanda, Germania si Olanda, relateaza Hurriyet Daily News, citat de News.ro.

"Avem un acord de reprimire. Te intreb daca ai curaj, Europa? Daca vrei, noi putem sa-ti trimitem acei 15.000 de migranti pe care nu-i lasam sa plece in fiecare luna si sa te dam pe spate. Trebuie sa-ti amintesti ca nu poti sa construiesti un joc in aceasta regiune impotriva Turciei", a declarat Soylu.

Ministrul turc a vorbit despre acordul de reprimire a migrantilor semnat in urma cu aproape un an de catre Ankara si Bruxelles, care a pus capat valului migratoriu dinspre Turcia spre tarile UE.

Ca parte a acordului, autoritatile elene sunt obligate sa-i trimita inapoi pe coastele turce pe migrantii care incearca sa ajunga ilegal in tarile vestice si nordice ale Uniunii Europene.