Un atac armat a avut loc joi intr-un liceu din orasul francez Grasse (sud-est), informeaza AFP. 8 persoane au fost ranite, dintre care 3 (directorul liceului si 2 elevi) de gloante. Suspectul arestat este un elev al liceului, in varsta de 17 ani, au declarat surse pentru agentia de presa, precizand ca el era inarmat cu o pusca, doua pistoale si 2 grenade. Autoritatile precizeaza ca ancheta nu este orientata deloc spre varianta terorista si ca elevul ar putea suferi de "probleme psihologice".

Localitatea franceza GrasseFoto: Google Maps

Potrivit autoritatilor locale, un elev al liceului Alexis de Tocqueville "a intrat in cladire in jurul orei 12:30 (11:30), inarmat cu o pusca de vanatoare", scrie AFP.

"I-a agresat, din motive ce raman sa fie determinate, pe director si pe trei dintre camarazii sai. Bilantul provizoriu anunta 4 raniti cu gloante, toti spitalizati, si 4 alte victime evacuate (in stare de soc sau ranite in busculada)", au adaugat autoritatile locale.

Pe conturile de Facebook, Twitter si Youtube ce corespund numelui suspectului, pot fi vazute fotografii si clipuri video cu masacrul de la Columbine (SUA), cu un atac armat asupra unui liceu din Colorado, produs in 1999, in care si-au pierdut viata 13 persoane, si o inregistrare video cu o persoana imbracata in clown care agita un pistol.

15:58 Ancheta nu este orientata deloc spre varianta terorista, a declarat presedintele regiunii, Christian Estrosi, pentru AFP, precizand ca elevul ar putea suferi de "probleme psihologice".

Directorul liceului si 2 eleve au fost ranite usor, iar un al treilea elev a suferit "o comotie puternica" in atacul armat, a precizat Estrosi.

15:27 Opt persoane au fost ranite in atacul armat de la liceul Tocqueville din Grasse, a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului francez de Interne. (Reuters)

15:17 Surse din politie au declarat pentru AFP ca un elev al Liceului Tocqueville a fost arestat, si ca acesta avea asupra lui mai multe arme. Suspectul are 17 ani. El era inarmat cu o pusca, doua pistoale si 2 grenade, au precizat sursele

Potrivit primelor informatii, o persoana inarmata a intrat in liceu si a deschis focul.

Serviciile locale de urgenta i-au sfatuit pe localnici, printr-un mesaj postat pe Twitter, sa ramana acasa, iar guvernul si-a lansat aplicatia mobila avertizand in legatura cu un atac "terorist".