Un plic cu un dispozitiv exploziv improvizat s-a detonat joi la sediul din Paris al Fondului monetar International, ranind un asistent manager, informeaza AFP. Actul a fost calificat de presedintele Francois Hollande drept "atentat".

"Ne confruntam cu inca un atac, nu exista un alt cuvant pentru un pachet cu explozibil", a declarat presedintele francez. "Suntem in continuare vizati. In acest caz, este vorba despre Fondul Monetar International, insa in Franta, este Franta. (...) Suntem direct vizati", a declarat Hollande.

"Suntem in stare de urgenta, am anuntat ca trebuie prelungita pana pe 15 iulie", a reamintit liderul de la Paris.

-------

15:09 Sefa FMI Christine Lagarde condamna "actul de violenta" comis la Paris, scrie AFP.

14:56 Francois Hollande: Explozia de la Paris este "un atentat" (AFP)

14:47 Cauza deflagratiei de la sediul FMI din Paris este un dispozitiv exploziv improvizat, a declarat seful politiei din Paris, potrivit Reuters.

"A fost ceva destul de improvizat", a declarat Michel Cadot pentru presa.

Cadot a precizat ca in ultimele zile au existat mai multe apeluri telefonice de amenintare la adresapersonalului, insa nu este clar daca ele sunt conectate cu incidentul de la sediul FMI.

Presedintele francez Francois Hollande a declarat ca autoritatile fac tot ce le sta in putere pentru a identifica persoanele responsabile pentru incident.

Surse din politie au declarat pentru AFP ca persoana ranita este asistenta unuia din directorii biroului francez. Ea a suferit rani la maini si la fata, in explozia care s-a produs cand a deschis un plic.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, cauza exploziei produse la inceputul diminetii ar putea fi o petarda, au precizat sursele.

Mai multe persoane au fost evacuate din cladire "drept masura de precautie", a declarat unul dintre cei evacuati.