Pachetul cu explozibili descoperit miercuri la Ministerul de Finante de la Berlin a fost trimis din Grecia, a anuntat Politia elena citata de Reuters.

"Politia germana ne-a informat ca pachetul, trimis prin serviciul postal elen ELTA, avea timbre grecesti pe el", a declarat un oficial din fortele de ordine, citat sub acoperirea anonimatului.

Politia de la Atena a fost anuntata verbal de omologii sai din Germania si asteapta documentele necesare, potrivit News.ro.

Numele expeditorului de pe pachet este cel al unui politician conservator de rang inalt, Adonis Georgiadis, vicepresedinte al formatiunii Noua Democratie. El a confirmat informatia pe Twitter.

"Din pacate este adevarat si nu este nostim deloc. Vizarea mea de catre teroristi este continua", a scris el.

Persoane necunoscute au atacat marti libraria lui Georgiadis, de la Atena, cu canistre cu gaz, provocand pagube usoare.

Viceministrul elen pentru Protectia Cetatenilor, Nikos Toskas, se afla in contact cu omologul sau german, a adaugat oficialul citat.

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaueble, caruia ii era adresat pachetul, nu este popular in Grecia, pentru ca este perceput drept un promotor al austeritatii.

Un purtator de cuvant al Politiei din Berlin, Thomas Neuendorf, a declarat ca pachetul a sosit la minister miercuri dimineata.

Angajatii salii de curierat au identificat rapid pachetul ca suspect si au chemat genisti, care l-au distrus printr-o explozie controlata.

Mai multe sali din minister au fost evacuate temporar.

Politia din Berlin a afirmat ca pachetul ar fi putut sa raneasca persoane daca ar fi fost deschis, iar explozibilii s-ar fi declansat.