Aproape 100.000 de persoane si-au parasit locuintele din vestul Mosulului de la inceputul ofensivei fortelor irakiene, care vizeaza sa respinga gruparea Statul Islamic din aceasta parte a orasului, a anuntat miercuri Organizatia Internationala pentru Migratii (OIM), potrivit AFP, citata de News.ro.

In total 97.374 de persoane - adica 16.229 de familii - au fost puse pe drumuri de confruntarile armate, a anuntat organizatia intr-un mesaj postat pe Twitter.

Aproximativ 750.000 de locuitori s-ar fi aflat in Mosulul de Vest in momentul lansarii operatiunii, la mijlocul lui februarie.

Acest bilant prezinta o crestere cu aproximativ 17.000 de persoane fata de numarul comunicat marti de OIM. De asemenea, potrivit organizatiei 238.000 de persoane sunt considerate in prezent ca stramutate in regiunea Mosul.

Zeci de mii dintre aceste persoane n-au putut sa faca altceva decat sa se refugieze in tabere instalate in imprejurimi.

Aurtoritatile irakiene, sprijinite de coalitia internationala antijihadista condusa de americani, desfasoara incepand de la 19 februarie o vasta operatiune cu scopul de a recuceri Mosulul de Vest, dupa ce au cucerit, pe 24 ianuarie, cartierele din estul celui de-al doilea oras din tara si totodata ultimul mare bastion al jihadistilor in Irak.