Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat-o luni pe Angela Merkel, cancelarul german, ca "sustine teroristii", o noua escaladare in conflictul dintre Ankara si tarile UE, relateaza AFP, citata de News.ro.

"Merkel, de ce ascundeti teroristi in tara voastra? De ce nu actionati?", a spus Erdogan intr-un interviu televizat, acuzand Berlinul ca nu a reactionat la cele 4.500 de dosare privind presupusi teroristi trimise de Ankara. "Merkel, sustineti teroristii", a adaugat el.

Anterior, cancelarul german a respins drept complet inacceptabile comentariile presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan care a descris olandezii drept urmasi ai nazismului. "Germania respinge complet retorica si orice alte comparatii cu national-socialismul facute de presedintele turc", a spus Merkel.

De asemenea, Germania si Olanda au revizuit sfaturile de calatorie pentru Turcia, in urma disputelor tot mai intense. Astfel, Ministerul de Externe de la Haga si-a indemnat cetatenii care viziteaza Turcia sa dea dovada de precautie si sa evite multimile. La randul sau, Ministerul german de Externe a avertizat ca cei care calatoresc trebuie sa se astepte la tensiuni si proteste inainte de referendumul de pe 16 aprilie.