Unul dintre cei mai cautati fugari din Italia a fost capturat in Mexic dupa zece ani, a precizat vineri biroul procurorului general mexican, transmit DPA si EFE.

Giulio Perrone, 64 de ani, nascut in localitatea italiana Gragnano, figura cu o alerta rosie in baza Interpol pentru "probabila sa responsabilitate in traficul international de cocaina".

De asemenea, era considerat membru de "prim nivel" al mafiei napolitane si figura "pe lista fugarilor cei mai cautati de guvernul italian de acum mai bine de zece ani", a detaliat procuratura mexicana, care a precizat ca Perrone a fost condamnat la aproape 21 de ani de inchisoare in Italia, scrie Agerpres.

Giulio Perrone, 64 de ani, a fost arestat in Ciudad Madero, din nord-estul Mexicului, teritoriu al grupurilor de crima organizata precum Los Zetas si Cartelul Golfului. El avea documente de identificare false.

Mexicul l-a predat pe Perrone autoritatilor italiene fara proceduri de extradare deoarece el se afla in tara fara autorizatie, a aratat biroul Procurorului General, intr-un comunicat.

Conform procurorilor, capturarea lui Giulio Perrone a fost rezultatul unei "ample" investigatii in colaborare cu autoritatile italiene.

Perrone are o sentinta de inchisoare de 20 de ani, 11 luni si 8 zile, in asteptare, la Napoli, Italia, a mai aratat biroul citat.