O comuna austriaca a interzis vineri organizarea unui miting electoral la care urma sa participe un reprezentant al Partidului Justitiei si Adevarului (AKP), la putere in Turcia, din cauza unor "riscuri de tulburare a ordinii publice", inaintea unui referendum controversat in aceasta tara, a anuntat politia, relateaza AFP.

Reuniunea, care era prevazuta vineri seara la Horbranz, in Vorarlberg (vest), a fost anuntata ca o simpla "prezentare de carte", in prezenta fostului ministru al Energiei Taner Yildiz, scrie news.ro.

S-a dovedit, insa, ca, in realitate, era vorba despre un "miting electoral" la care erau asteptate aproximativ 400 de persoane, potrivit politiei.

O serie de mitinguri europene prevazute de AKP inaintea referendumului de la 16 aprilie, cu privire la o sporire a puterilor presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan,, au fost interzise in Germania.

Seful diplomatiei austriece Sebastian Kurz a indemnat vineri Ankara "sa nu exporte politice interna turca in Austria". "Acest lucru dauneaza integrarii in Austria", a avertizat el, citat intr-un comunicat.

Reprezentanti politici locali au cerut, de asemenea, interzicerea altui miting turc prevazut sambata seara, la Linz (nord), la care urmeaza sa participe un deputat AKP, Muhammet Mufit Aydin.