Statele americane Washington si New York s-au alaturat Hawaii-ului pentru a contesta in instanta noul ordin executiv semnat de presedintele Donald Trump privind restrictiile de calatorie pentru imigrantii din sase tari cu populatie majoritar musulmana, relateaza BBC News.

Avocatii ambelor state sustin ca decizia justitiei de suspendare a primului ordin in acest dosar al lui Trump ramane in vigoare, potrivit News.ro.

Potrivit unor informatii neconfirmate, Minnesota si Oregon vor incerca de asemenea sa blocheze in instanta ordinul, care va fi pus in aplicare incepand cu 16 martie.

Hawaii a fost primul stat american care a anuntat ca sesizeaza instanta pentru a opri decizia lui Trump.

Casa Alba a emis luni un nou decret, in locul primului document, mai dur, care a fost contestat in justitie de mai multe state, inclusiv Hawaii. Noul decret este mai atenuat decat cel din ianuarie.

El mentine interdictia intrarii in Statele Unite, pe o perioada de 90 de zile, a cetatenilor Iranului, Libiei, Siriei, Somaliei, Sudanului si Yemenului, dar nu si ai Irakului, si aplica restrictiile doar noilor solicitanti de vize.

Documentul suspenda, de asemenea, intrarea pe teritoriul american, pe o perioada de 120 de zile, a tuturor refugiatilor.