Presedintele american Donald Trump, cunoscut pentru declaratiile sale controversate privind femeile, care au starnit mari controverse in campania electorala de anul trecut, si-a declarat miercuri "imensul respect" cu ocazia Zilei internationale a femeii, relateaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am un imens respect pentru femei si pentru numeroasele functii pe care ele le ocupa, care sunt esentiale pentru structura societatii si economiei noastre", a scris Donald Trump pe contul sau de Twitter.

"Cu ocazia Zilei internationale a femeii, tin sa onorez rolul important al femeilor aici in America si in intreaga lume", a adaugat Trump.

Donald Trump a fost in centrul unui scandal in toamna anului trecut, in timpul campaniei electorale, dupa aparitia in spatiul public a unei inregistrari cu el din anul 2005, in care viitorul presedinte afirma ca a pipait multe femei fara sa le ceara acordul deoarece, fiind celebru, acestea i-au permis, si a povestit inclusiv despre o relatie cu o femeie casatorita.

Intr-o a doua inregistrare, aparuta cateva zile mai tarziu, candidatul republican la Casa Alba vorbea vulgar despre femei si despre fiica sa Ivanka. Inregistrarea data din anul 2006, cand Donald Trump a fost intervievat de Howard Stern si a vorbit vulgar despre femei si despre corpul acestora, inclusiv despre fiica sa, Ivanka Trump. "It's okay to call my daughter a " (in traducere: "Este ok sa o numesc pe fiica mea o bucata de fund"), a afirmat Donald Trump. Inregistrarea a fost data publicitatii de CNN.