Ministrul pentru Locuinte al lui Donald Trump, Ben Carson, care este el insusi de culoare, a declansat un scandal marti, dupa ce a afirmat ca sclavii adusi din Africa erau "imigranti" care aveau si ei "un vis" american, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aceasta este America: un pamant al visurilor si oportunitatilor", a declarat ministrul, intr-un discurs sustinut in fata functionarilor din departamentul pe care il conduce, in ziua in care administratia Trump a adoptat un nou decret privind migratia.

"Au exista alti imigranti care au venit aici in fundul vapoarelor cu sclavi, si care au muncit mult mai mult si mult mai dur si pentru mai putin", a spus Carson.

Un obisnuit al declaratiilor controversate, fostul neurochirurg nu s-a oprit aici: "Si ei aveau un vis, ca intr-o zi fii lor, fiicele lor, nepotii lor, nepoatele lor, stranepotii lor, stranepoatele lor vor putea gasi bunastarea si fericirea pe acest taram".

"Imigranti???", a reactionat imediat pe Twitter marea organizatie pentru apararea drepturilor persoanelor de culoare, NAACP.

Sunt afirmatii "tragice, socante si inacceptabile", a reactionat si Anne Frank Center USA.

"Nu, domnule Carson, sclavii nu au imigrat in America. Au fost adusi aici in mod violent, impotriva vointei lor si au trait aici privati de libertate", a continuat centrul.

Pentru seful Departamentului pentru Locuinte, numeroasele reactii negative si condamnarile din presa americana tin insa de "cea mai cinica interpretare" a afirmatiilor sale.