Politia spaniola a identificat doi dintre capii bandei de romani care au fugit de la un restaurant din Spania fara sa plateasca, relateaza Diario del Leon citat de BBC si News.ro.

Autoritatile au reusit sa ii identifice datorita actelor de identitate prezentate in momentul in care au dat avansurile pentru petreceri, insa nu au facut publice numele lor.

Cei doi ar fi avut ultimul domiciliu cunoscut in orasul Ponferrada, din provincia Leon (nord-vestul Spaniei), insa ar fi fugit dupa ce faptele lor au atras atentia presei. Fortele de ordine ii cauta in prezent si analizeaza daca ii poate acuza de vreo infractiune.

Proprietarul unuia dintre restaurantele jefuite a denuntat incalcarea contractului, ceea ce inseamna ca poate deschide un proces civil. Daca se dovedeste, insa, ca romanii au actionat cu intentia expresa de a insela, pot fi acuzati de frauda.

Romanii care au fugit saptamana trecuta dintr-un restaurant spaniol fara sa plateasca au mai dat cateva astfel de lovituri, scrie presa spaniola, care informeaza ca proprietarii altor localuri pagubite i-au gasit pe Facebook.

Romanii care participau la o petrecere de botez intr-un restaurant din Bembibre, nord-estul Spaniei, si au parasit localul fara sa plateasca o nota de aproximativ 2.000 de euro, obisnuiau sa actioneze astfel, scrie elconfidencial.com.

Chelneri, barmani si proprietari de localuri din regiunea Bierzo au pus cap la cap intamplarile din ultima perioada si au constatat ca ar fi vorba despre un grup de romani de etnie roma, care conduc masini scumpe si care nu platesc pentru petrecerile de familie.