Majoritatea republicana din Congres a dat luni lovitura de incepere a reformei sistemului de sanatate si de abrogare a reformei lui Barack Obama, dezvaluind pentru prima data un text elaborat in acord cu Donald Trump, transmite AFP, citata deAgerpres.

"Initiativa noastra legislativa transfera puterea de la Washington catre americani", a declarat Kevin Brady, presedinte al unei comisii a Camerei Reprezentantilor insarcinata cu reforma.

Republicanii, la putere in prezent la Casa Alba si in Congres, s-au angajat de mai multi ani sa abroge reforma democrata, dar nu sunt toti de acord asupra modalitatii de a o inlocui, de altfel, prioritatea lor legislativa.

Proiectul dezvaluit luni si care va fi dezbatut mai multe saptamani de congresmeni elimina obligativitatea universala de a avea o asigurare medicala si merge in sensul dezangajarii statului federal.

Aripa conservatoare a Partidului Republican ar putea incerca sa elimine o prevedere a noului proiect: crearea unui credit fiscal, de 2.000 pana la 14.000 de dolari anual, pentru a-i ajuta pe americani sa isi plateasca primele de asigurare.