Vitaly Milonov, un deputat rus cunoscut pentru declaratiile sale homofobe, a cerut sambata Ministerului Culturii de la Moscova sa interzica noul film Disney "Frumoasa si Bestia", daca se dovedeste ca acesta face apologia homosexualitatii, relateaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-o scrisoare adresata ministrului Culturii Vladimir Medinsky, document consultat de agentia de stat RIA Novosti, deputatul Vitaly Milonov considera ca acest film face o "propaganda flagranta si nerusinata pacatului si relatiilor sexuale perverse".

Bill Condon, realizatorul filmului, care va rula in Rusia din 16 martie, a dezvaluit ca pelicula va contine "primul moment exclusiv gay" din istoria Disney, chiar daca criticii care au vazut deja filmul au minimalizat importanta acestui aspect.

Milonov a cerut ministrului Culturii sa organizeze o vizionare speciala a filmului inainte de lansarea in cinematografe si sa "ia masuri pentru a-l interzice" daca se constata ca acesta contine "elemente de propaganda homosexuala".

Solicitata sa comenteze, compania Walt Disney in Rusia si in CSI (Comunitatea Statelor Independente) nu a reactionat deocamdata, noteaza AFP.