Autoritatile din Malaezia au decis sambata expulzarea ambasadorului nord-coreean la Kuala Lumpur si l-au declarat "persona non grata", cerandu-i sa paraseasca teritoriul malaezian in termen de 48 de ore, scrie Agerpres.

Decizia intervine dupa aproape trei saptamani de la asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, in aeroportul din Kuala Lumpur.

Surse oficiale americane si sud-coreene au afirmat ca fratele vitreg al lui Kim Jong Un ar fi fost asasinat de agenti ai regimului de la Phenian.

Ambasadorul nord-coreean la Kuala Lumpur, Kang Chol, a declarat luna trecuta ca tara sa "nu poate avea incredere" in modul in care autoritatile din Malaezia gestioneaza investigarea acestui caz. El a acuzat totodata Malaezia de "intelegere secreta cu forte externe", facand aluzie la Coreea de Sud.

Malaezia i-a cerut ambasadorului nord-coreean sa-si ceara scuze pentru acuzatiile facute, insa nu a primit niciun raspuns, potrivit ministrului malaezian de externe, Anifah Haji Aman. "Malaezia va reactiona ferm impotriva oricarei insulte sau oricarei incercari de a-i fi stricata reputatia", a declarat sambata Anifah.