Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, a apreciat in timpul vizitei in Ucraina ca modalitatea cea mai buna prin care aceasta tara ar putea face fata in confruntarea cu Rusia este sa se dezvolte economic, nu militar, si sa-si consolideze democratia, informeaza agentia DPA.

"Cea mai puternica arma a unei democratii nu este armata, ci mai degraba sa arate ca oamenii traiesc mai bine intr-o democratie decat in tarile fara' democratie, a spus vineri Sigmar Gabriel in fata parlamentului de la Kiev.

Copiii au nevoie de un viitor bun, pensionarii trebuie ingrijiti si infrastructura sa fie dezvoltata, a continuat el, estimand ca pentru orice agresor cel mai greu este sa se confrunte cu o tara dezvoltata economic.

El a vorbit si despre situatia din estul separatist prorus al Ucrainei. 'Stim cine este agresorul, stim cine a incalcat dreptul international. Si mai stim ca in acest conflict nu este implicata doar de Ucraina", a spus Sigmar Gabriel, conform Agerpres.

Seful diplomatiei germane a apreciat totodata ca 'vom putea avea mai multa speranta pentru procesul politic' al solutionarii acestui conflict numai atunci cand se va ajunge la o incetare a focului care sa fie respectata si dupa ce va fi retras armamentul greu.