Vicepresedintele Mike Pence a utilizat un server privat de e-mail pentru a discuta subiecte extrem de sensibile si probleme de securitate nationala in timpul mandatului de guvernator al Indianei. De asemenea, acest server privat de e-mail a fost in vara anului trecut tinta unui atac cibernetic al hackerilor, adica cu o luna inainte de nominalizarea sa pentru pozitia de vicepresedinte al lui Donald Trump, transmite Reuters, citata de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

In timpul campaniei electorale, vicepresedintele a criticat-o dur pe Hillary Clinton pentru utilizarea unui server privat de e-mail in timpul mandatului ei la conducerea Departamentului de Stat. Pence a acuzat ca un asemenea comportament din partea fostului secretar de stat a reprezentant o amenintare la adresa securitatii nationale si ca acest server privat de e-mail putea sa fie tinta hackerilor.

"Ca si alti guvernatori, in timpul mandatului sau de guvernator al Indianei, Mike Pence a utilizat un server de e-mail guvernamental, precum si unul personal", a declarat un reprezentant al biroului vicepresedintelui Statelor Unite.

In Indiana, legislatia nu interzice demnitarilor sa utilizeze conturi personale de e-mail.

Dupa ce un hacker a reusit in iunie 2016 sa-i sparga adresa personala de e-mail al lui Mike Pence, guvernatorul pur si simplu si-a deschis un nou cont pe AOL.

Hackerul a utilizat contactele furate din adresa vicepresedintelui intr-un caz de inselaciune, incercand sa obtina bani de la persoanele cunoscute de Mike Pence.

Totusi, legislatia obliga ca toate e-mailurile cu privire la probleme guvernamentale sa fie pastrate si disponibile publicului.