Reprezentantii Parlamentului European (PE) au anuntat joi dupa-amiaza lansarea unei anchete interne cu privire la comentariile misogine ale europarlamentarului polonez Janusz Korwin-Mikke, dupa ce acesta a sustinut intr-o dezbatere plenara ca femeile ar trebuie sa castige mai putin decat barbatii intrucat sunt "mai slabe, mai mici si mai putin inteligente", relateaza DPA, citata de News.ro.

"Desigur ca femeile trebuie sa castige mai putin decat barbatii, intrucat ele sunt mai slabe, ele sunt mai mici si mai putin inteligente, ele trebuie sa castige mai putin, asta este", a declarat Korwin-Mikke. Europarlamentarii au cerut imediat sanctionarea lui Korwin-Mikke, care este presedintele unei formatiuni conservatoare poloneze, dar nu este afiliat niciunui grup parlamentar din PE.

"Asemenea declaratii cu siguranta incalca principiile fundamentale ale egalitatii de gen din aceasta institutie", a declarat liderul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor, Gianni Pittella. Ancheta cu privire la utilizarea unui discurs al urii s-ar putea incheia cu o amenda sau o suspendare temporara a lui Korwin-Mikke.